Hakimi 'out' voor rest van het seizoen, onbruikbaar voor Dortmund en #TeamMarokko

marokko
49
1 apr '19
Het geblesseerd uitvallen van afgelopen zaterdag tegen Vfl Wolfsburg (red. 2-0 competitiezege) blijkt niet zonder gevolgen voor de Marokkaanse back.

Een gebroken middenvoetsbeentje liep Achraf Hakimi het voorbije voetbalweekend op. In de met 2-0 gewonnen competitieontmoeting tegen middenmotor Vfl Wolfsburg moest de 18-voudig Marokkaans-international vroegtijdig van het veld af. Vanmiddag bracht zijn tijdelijke werkgever Borussia Dortmund via de officiële een update over de diagnose van het opgelopen kwetsuur. Een operatie blijkt noodzakelijk, die zal hij binnen afzienbare tijd in Madrid moeten ondergaan. De verwachting is, zo stellen 'Die Borussen', dat er voor de rest van het lopende seizoen geen beroep meer kan worden gedaan op het jeugdproduct van Real Madrid. 

Hieronder de blessuremelding van de kant van Borussia Dortmund:

Met name de eerste seizoenshelft stak de 20-jarige in Madrid geboren back in zijn beste vorm. In zowel de UEFA Champions League als in de Bundesliga manifesteerde hij zich tot 'assistenkoning', daar waar hij ook bij zijn contractclub om bekend stond: het vele opkomen en dit goed weten te combineren met zijn verdedigende taken. Door dit kwetsuur lijkt de verdediger ook de aanstaande Afrika Cup uit zijn hoofd te kunnen zetten. 

Zijn statistieken tot zaterdagmiddag in de Bundesliga, de UEFA Champions League en de DfB Pokal:
- Bundesliga: 21 competitiewedstrijden (1739 speelminuten), twee doelpunten en vier assists
- UEFA Champions League: 5 optredens (370 speelminuten), drie assists
- DfB Pokal: twee optredens (240 speelminuten), één assist

Photocredit: @BVB (Twitter)

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
achraf hakimi
borussia dortmund
middenvoetsbeentje
borussia dortmund
bundesliga
team marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?