10.000 christenen komen naar mis van paus Franciscus in Marokko (video)

marokko
6
1 apr '19
Paus Franciscus verliet Marokko op zondagmiddag, na een officieel bezoek van twee dagen, op uitnodiging van Koning Mohammed VI.

Paus Franciscus zat zondag 31 maart een mis voor in het Moulay Abdellah-complex in Rabat voor 10.000 christenen. Dit was de laatste activiteit van het tweedaagse officiële bezoek van de paus aan het Koninkrijk Marokko.

Het Moulay Abdellah-complex werd bij deze gelegenheid getransformeerd in een enorme kathedraal die zowel christenen uit Marokko als mensen uit Afrikaanse landen bij elkaar bracht. Christenen uit Spanje, Portugal en Frankrijk reisden tevens af naar Marokko voor de bijzondere mis.

De Marokkaanse minister van Habous en Islamitische Zaken, Ahmed Taoufiq, de minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, de minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, en de Secretaris-Generaal van de Hoge Raad van Ulema, Mohamed Yssef, waren ook aanwezig.

Een gedeelte van de mis, die in totaal ruim 2 uur duurde, is in de video onder het artikel te bekijken.

Aan het eind van zondagmiddag vertrok paus Franciscus uit Marokko aan boord van een vliegtuig van Royal Air Maroc, vanaf de luchthaven Rabat-Salé.


Videocredit: Lefr360.ma

© Redactie 2019
marokko
rabat
paus franciscus
mohammed vi
mis
christenen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi