10.000 christenen komen naar mis van paus Franciscus in Marokko (video)

buitenland
6
1 apr 14:02
Paus Franciscus verliet Marokko op zondagmiddag, na een officieel bezoek van twee dagen, op uitnodiging van Koning Mohammed VI.
Paus Franciscus zat zondag 31 maart een mis voor in het Moulay Abdellah-complex in Rabat voor 10.000 christenen. Dit was de laatste activiteit van het tweedaagse officiële bezoek van de paus aan het Koninkrijk Marokko.

Het Moulay Abdellah-complex werd bij deze gelegenheid getransformeerd in een enorme kathedraal die zowel christenen uit Marokko als mensen uit Afrikaanse landen bij elkaar bracht. Christenen uit Spanje, Portugal en Frankrijk reisden tevens af naar Marokko voor de bijzondere mis.

De Marokkaanse minister van Habous en Islamitische Zaken, Ahmed Taoufiq, de minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, de minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, en de Secretaris-Generaal van de Hoge Raad van Ulema, Mohamed Yssef, waren ook aanwezig.

Een gedeelte van de mis, die in totaal ruim 2 uur duurde, is in de video onder het artikel te bekijken.

Aan het eind van zondagmiddag vertrok paus Franciscus uit Marokko aan boord van een vliegtuig van Royal Air Maroc, vanaf de luchthaven Rabat-Salé.
Videocredit: Lefr360.ma
© Redactie 2019
marokko
rabat
paus franciscus
mohammed vi
mis
christenen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi