Boussoufa: 'Lukte hem om spelers uit verschillende landen te verenigen'

marokko
0
1 apr '19
Mbark Boussoufa, 65 caps rijk aan interlandervaring, steekt in gesprek het Franse Jeune Afrique de loftrompet voor de man die het sinds 2016 voor het zeggen heeft bij #TeamMarokko.

Wat de voormalige bondscoaches van de inmiddels alweer 34-jarige Boussoufa niet lukte, lukte Hervé Renard wel. Debuteren deed de voormalig jeugdspeler van Ajax in mei 2006 onder M'Hamed Fakhir. Vervolgens viel de aanvallende middenvelder onder de hoede van respectievelijk Henri Michel, Jamal Fathi, Roger Lemerre, Hassan Moumen, Eric Gerets, Rachid Taoussi, Badou Zaki én nu dus de trainer die als enige ooit twee keer een Afrika Cup-titel wist te verzilveren. Dat hem dat is gelukt, dat berust volgens de speler in kwestie zeer zeker niet op toeval. 

''De perfecte mix van routiniers en jeugdig talent''
De man die de afgelopen interlandperiode als basisspeler begon tegen de Argentijnen (red. 0-1 verlies, Stade Ibn Battouta) spreekt zo over zijn bondscoach: ,,Hij kent het Afrikaanse continent als geen ander, vandaar ook het tot twee keer toe winnen van de Afrika Cup. Bij ons is hij echt bezig aan een project, Renard bracht de discipline terug, discipline die onmisbaar is op het veld. Hij wilde dat we verdedigden en dat combineerden met het technische vernuft wat al die internationals in huis hebben. En niet onbelangrijk, het lukte hem om spelers uit al die landen te verenigen. De selectie doet het goed onze resultaten blijven vertrouwen geven.''

Photocredit: FIFA.com

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
mbark boussoufa
hervé renard
onze mondial
team marokko
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi