Taliouine: Zij weigert polygamie, hij doodt haar

marokko
5
2 apr '19
Een man die een tweede vrouw wilde nemen, doodde zijn vrouw die dit weigerde.

Afgelopen vrijdag werd een 37-jarige vrouw dood aangetroffen in haar bed in Taliouine, een stad in de buurt van Taroudant in de regio Souss-Massa. Het dagblad Assabah bericht dat het de 19-jarige zoon was die het lichaam vond, slechts enkele minuten na het vertrek van zijn vader. Hij zou zijn vrouw vermoord hebben omdat ze niet wilde dat hij een tweede vrouw zou nemen.

Het dagblad legt uit dat het slachtoffer vijf maanden geleden al een aanklacht tegen haar echtgenoot had ingediend wegens huiselijk geweld. Hij werd even vastgehouden voordat hij weer werd vrijgelaten nadat de vrouw de aanklacht had ingetrokken.

Volgens Assabah had de man zijn daad van tevoren voorbereid. Twee dagen voor zijn misdaad had hij aan zijn familie aangekondigd dat hij voorlopig de stad uit zou zijn. Hij was even van de radar verdwenen totdat hij vrijdag rond 1 uur weer opdook. Hij ging het huis en vervolgens de slaapkamer binnen en doodde zijn vrouw met een steekwapen terwijl zij sliep. De oudste zoon die een dichtslaande deur hoorde, liep naar het raam en zag de auto van zijn vader wegrijden.

De zoon vertrouwde het niet en rende naar de slaapkamer, waar hij zijn moeder badend in het bloed aantrof. Geschokt maakte hij zijn broers en zussen wakker en waarschuwde de buren die de Koninklijke Gendarmerie belden die al zijn troepen mobiliseerde om de echtgenoot te vinden.

De man werd al snel gevonden en gearresteerd.

© Redactie 2019
marokko
taliouine
polygamie
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?