'Renard hoopt op Algerijnen als sparringpartner in aanloop naar Afrika Cup'

marokko
1
3 apr '19
Als het aan de leidsman van #TeamMarokko ligt dan wordt er begin juni geoefend tegen 'Les Verts'. Vlak voor de aanstaande Afrika Cup is er de gelegenheid om tijdens FIFA interland-data twee oefeninterlands af te werken.

Uitgaande van wat er momenteel de ronde doet in de Marokkaanse media, lijkt bondscoach Hervé Renard zijn oog te hebben laten vallen op een oefenaffiche met buurland Algerije. De huidige nummer 69 van de FIFA Ranking is net als #TeamMarokko ingedeeld in pot twee. In de groepsfase zullen beide landen elkaar dan niet treffen, iets wat de weg vrijmaakt voor een oefeninterland begin juni. 

Egypte op haar beurt bereid #TeamMarokko te treffen
Eind vorige week werd bekend dat gastland Egypte het wel ziet zitten om 'de Leeuwen van de Atlas' tegenover zich te krijgen. Van een officieel interlandverzoek bij de Marokkaanse voetbalbond FRMF lijkt tot op heden echter nog geen sprake. Het is ook maar de vraag of Renard nog voordat de loting voltrokken is, de voorbereiding op die Afrika Cup rond wil hebben. Ter herinnering, de 12e van deze maand zal er in Caïro geloot worden voor de groepsfase van het toernooi wat voor het eerst in de geschiedenis in de zomermaanden afgewerkt wordt.

De potindeling voor de aanstaande loting:
- Pot 1: Egypte, Ghana, Tunesië, Ivoorkust, Kameroen en Senegal
- Pot 2: #TeamMarokko, Nigeria, DR Congo, Algerije, Mali en Guinee
- Pot 3: Oeganda, Zuid-Afrika, Guinee-Bissau, Zimbabwe, Angola en Burundi
- Pot 4: Mauritanië, Namibië, Madagaskar, Benin, Kenia en Tanzania

Photocredit: FRMF.ma   

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
herve renard
team marokko
afrika cup 2019
caf
les verts
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?