Hifti: 'Hakimi is er bij in Egypte, slechts 45 dagen hersteltijd'

marokko
0
3 apr '19
Het hoofd van de medische staf van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, Abderrazak Hifti, heeft er vertrouwen in. De bondsarts volgt de behandeling van de eerder 'zwaar geblesseerde' back op de voet.

Als het aan Hifti ligt dan hoeft Achraf Hakimi niet te vrezen voor een eventuele afwezigheid tijdens de aanstaande Afrika Cup. Maandag liet Borussia Dortmund - de club die hem op huurbasis heeft overgenomen van Real Madrid - weten dat de speler in kwestie zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken. In het competitieduel met Wfl Wolfsburg (red. 2-0 zege) moest de vleugelverdediger om die reden voortijdig het veld ruimen. Waar aanvankelijk nog werd gevreesd het niet meer inzetbaar zijn voor de rest van het seizoen, lijkt er nu dus hoop. 

Vrijwel direct nadat de Bundesliga-formatie met dit persbericht kwam, reageerde de Marokkaanse bond op zijn beurt. Hifti zou het herstel van respectievelijk Abdelilah Hafidi, Youssef En-Nesyri én dus ook Hakimi op de voet gaan volgen. Van de laatstgenoemde speler werd bekend dat hij in Madrid onder het mes zal moeten, óók Hifti zou zich inmiddels in de Spaanse hoofdstad hebben gevoegd. De eerste diagnoses wijzen volgens hem uit dat herstel voorspoediger zal verlopen dan aanvankelijk werd gedacht, zo laat hij weten tegenover het Marokkaanse dagblad Assabah. ,,In nog geen 45 dagen zal hij hersteld zijn. Zijn kwetsuur brengt deelname aan de aanstaande Afrika Cup dan ook niet in gevaar.''

Photocredit: Südwest Presse

© Redactie 2019
marokko
atlasleeuwen
abderrazak hifti
frmf
borussia dortmund
achraf hakimi
bundesliga
afrika cup 2019
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi