Rabat: Imam vervolgt voor 'religieuze discriminatie'

marokko
3
3 apr '19
De politie in Rabat heeft een imam medegedeeld dat hij wordt vervolgd voor het aanzetten tot haat en religieuze discriminatie.

Het dagblad Assabah bericht vandaag dat de betreffende imam, geautoriseerd door het ministerie van Habous en Islamitische Zaken om te prediken, een ​​derdejaarsstudent in islamstudies is. Hij plaatste een bericht op zijn Facebookpagina dat ouders waarschuwde om hen ervan te weerhouden om hun kinderen naar Rabat te laten gaan om paus Franciscus te verwelkomen. Het bericht alarmeerde de relevante veiligheidsdiensten, aldus het dagblad, waarna onderzoek werd uitgevoerd door de brigade gespecialiseerd in elektronische misdaden en cybercriminaliteit om de oorsprong van het bericht en de auteur ervan te achterhalen.

De boodschap kwam uit een gebied in een populaire wijk aan de rand van Témara. De volgende dag werd de auteur van het bericht opgeroepen om te verschijnen op het politiebureau in Rabat, waar de bevoegde brigade hem vertelde dat hij zou worden vervolgd door de openbaar aanklager wegens het aanzetten tot haat en religieuze discriminatie.

Geconfronteerd met de inhoud van het beledigende Facebook-bericht, vertelde de jonge imam de onderzoekers dat hij niet de auteur van het bericht in kwestie was en dat hij het alleen had gedeeld vanaf een andere pagina op het web. Op zijn beurt bekende de auteur van de pagina die door de jonge imam was genoemd ook dat hij de tekst slechts had gedeeld.

Deze gegevens werden doorgegeven aan de openbaar aanklager van de koning bij de rechtbank van het district Rabat, die de voorlopige vrijlating van de twee verdachten gelastte, in afwachting van de uitkomst van het vervolgonderzoek.

© Redactie 2019
marokko
rabat
imam
religieuze
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi