Wereldbank leent Marokko 5 miljard dollar voor nationale ontwikkelingsstrategie (video)

economie
6
3 apr 11:01
De Wereldbank heeft officieel besloten om een deel van de nationale ontwikkelingsstrategie (2019-2024) te financieren door Marokko leningen toe te kennen voor in totaal 5 miljard dollar.
De hoofdlijnen van deze ontwikkelingsstrategie werden dinsdag in Rabat besproken tijdens een bijeenkomst die onder andere werd bijgewoond door de minister van Economie en Financiën, Mohamed Benchaaboun, en de vice-president van de Wereldbank voor de MENA-regio, de Tunesische Farid Belhadj.

"Het is een programma dat zich aan de richtlijnen zoals bepaald door de Koning houdt, namelijk sociale cohesie, werkgelegenheid en het verminderen van ongelijkheden", zei Benchaaboun. Hij voegde daaraan toe dat "de operationalisering van deze strategie er al is", het moet alleen "op de grond" nog gelanceerd worden.

Farid Belhadj, van zijn kant, benadrukte de noodzaak om Marokko te begeleiden in de sociaal-economische ontwikkeling, aangevend dat de Wereldbank in staat zal zijn om haar financiering te verhogen tot meer dan 5 miljard dollar.

De video is Franstalig:YouTube link

Videocredit: Lefr360.ma
© Redactie 2019
marokko
wereldbank
lening
ontwikkelingsstrategie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
advocaat
ridouan taghi
psv
donald trump
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi