Spaanse partij: Marokko betaalt muur Sebta en Melilla

marokko
26
3 apr '19
De leider van de Spaanse extreemrechtse partij Vox doet een Trumpje en eist dat Marokko opdraait voor de kosten van de muur

Om de stroom van migranten naar Spanje tegen te houden wilt Abascal dat de twee Spaanse enclaves in het noorden van Marokko worden afgescheiden door een betonnen muur. De kosten voor het aanleggen van de muur moeten worden betaald door Marokko èn door Zapatero, de oud-premier van Spanje die volgens Abascal verantwoordelijk is voor de migratieproblemen in het land.

"We zijn ons ervan bewust dat we Zapatero niet kunnen dwingen om die muur te betalen" erkende Abascal, maar "Marokko moet samenwerken bij de bouw van deze muur" hield hij vol. De leider van Vox is een sterk voorstander van "het veranderen van het immigratiebeleid" dat naar zijn mening "dodelijk gewond" is als gevolg van het beleid van huidig premier Pedro Sanchez.

Abascal wil daarnaast dat voortaan het Spaanse leger de grenzen bewaakt en eist ook maatregelen tegen de NGO’s die migranten helpen. Deze organisaties werken volgens de extreemrechts leider "samen met de maffia en mensenhandelaren".

© MAROKKO.NL 2019
marokko
muur
melilla
ceuta
sebta
vox
santiago abascal
zapatero
pedro sanchez
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi