African Lion 2019: Simulatie van een inval in een gebouw waar terroristen zich schuil houden (video)

marokko
0
3 apr '19
Als onderdeel van African Lion 2019 werd een simulatie van een inval in een gebouw met terroristen georganiseerd door de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) en de Amerikaanse en Britse tegenhangers.

De simulatie vond gisteren (2 april) plaats in de gemeente Tifnit, in de provincie Chtouka Ait Baha. Majoor Adrian Rankine Galloway, lid van de Amerikaanse mariniers in Europa en Afrika, zei in een verklaring aan Le360 dat het succes van deze simulatie het resultaat is van oefeningen die de afgelopen 2 weken werden gehouden.

Bij de oefening werd een lokatie, waar terroristen zich hadden terugtrokken en van waaruit zij aanvallen voorbereidde, vanuit de lucht bestormd . De Britse commandant Thomas Jetty zei dat de oefeningen, die gericht waren op medische, computer-, gevechts- en schietvaardigheden in stedelijke gebieden met gebouwen, van groot belang waren. Het geeft een goed beeld van de mate van coördinatie tussen de drie partijen, Marokkaans, Amerikaans en Brits.

Ter herinnering, deze militaire manoeuvres (genaamd African Lion) worden elk jaar gehouden in het zuiden van Marokko. Ze worden gezamenlijk georganiseerd door het US Army Command in Afrika en de Marokkaanse Koninklijke Strijdkrachten (FAR).

De video is gedeeltelijk Engelstalig.

Videocredit: Lefr360.ma

© Redactie 2019
marokko
africanlion
simulatie
inval
lucht
terroristen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?