De Oriental Express-spoorlijn wordt opnieuw gelanceerd

marokko
0
4 apr '19
De lijn wordt tegenwoordig gewijd aan goederenvervoer, maar heeft nu tot doel Marokkaanse en buitenlandse toeristen aan te trekken.

Een partnerschapsovereenkomst om de Oriental Express-spoorlijn, die Oujda met Bouarfa verbindt, te doen herleven werd op maandag 1 april ondertekend. Deze partnerschapsovereenkomst werd onder andere ondertekend door het ministerie van Toerisme, de nationale spoorwegmaatschappij ONCF, de wilaya van de Oriental, de Regionale Raad en nog enkele andere partners.

Deze Oriental Express-spoorlijn werd gebouwd tussen 1925 en 1931 en is meer dan 300 km lang. Het is een aantrekkelijke, maar vooral originele manier van treinreizen met stopplaatsen in verschillende plaatsen, waaronder Tendrara, Beni Oukil of Aïn Benimathar.

De herlancering van de spoorlijn heeft tot doel toeristen uit Marokko en het buitenland aan te trekken, de economische activiteit in de regio te stimuleren en het lokale erfgoed van deze regio bekend te maken.

De ondertekening van deze partnerschapsovereenkomst vond plaats parallel aan de lancering door de nationale vliegtuigmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) van de directe lijn Casablanca-Bouarfa.

© Redactie 2019
marokko
oujda
bouarfa
orientalexpress
trein
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?