Schutter Christchurch aangeklaagd voor 50 moorden

buitenland
0
4 apr '19
De Australische man die verdacht wordt van het doodschieten van 50 moslims in twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch wordt aangeklaagd voor 50 moorden en voor 39 pogingen tot moord.

Dat meldt de politie in Nieuw-Zeeland. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanklachten bijkomen. De 28-jarige Brent Tarrant uit Australië zat tot nu toe vast op een voorlopige aanklacht van één moord. Hij moet vrijdag opnieuw voor de rechtbank verschijnen.

De rechts-extremist schoot op 15 maart 50 mensen dood en verwondde tientallen anderen in twee moskeeën waar op dat moment veel gelovigen aan het vrijdaggebed deelnamen.

Vuurwapens met namen

De man gebruikte semi-automatische wapens waar hij een vergunning voor had. Zijn vuurwapens had hij beschreven met namen zoals die van de Noorse massamoordenaar Anders Breivik, een Servische ridder en een Montenegrijnse generaal die het in de negentiende eeuw opnam tegen het Islamitische Ottomaanse rijk.

De aanslag werd live gefilmd door de verdachte. Hij zal vrijdag gehoord worden via een videoverbinding met de zwaarbeveiligde gevangenis waar hij vastzit. Het zal in de zitting vooral gaan over de juridische bijstand van Tarrant. Hij heeft aangegeven zichzelf te vertegenwoordigen. Daarom hoeft hij geen pleidooi te houden.

© ANP 2019
nieuwzeeland
christchurch
aanslagen
moskeeen
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi