De eerste officiële moskee in Griekenland zal worden geleid door een Marokkaanse imam

buitenland
0
4 apr '19
De moskee in Athene zal net voor de ramadan de deuren openen.

De eerste officiële moskee van Griekenland zal worden geleid door een Marokkaanse imam, zo meldt de National Herald. Een administratief comité, toegewezen door de Griekse regering om de moskee te besturen, koos de in Marokko geboren Zaki Mohammed als de imam voor de nieuwe moskee. Zaki Mohammed was al een imam "in een van de vijf geïmproviseerde gebedsruimten in Athene" die is erkend door de Griekse overheid.

De Marokkaanse imam werd geselecteerd nadat een panel zijn kwalificaties controleerde en een persoonlijk interview met hem voerde. Zaki Mohammed woont al 25 jaar in Griekenland. De vader van twee kinderen spreekt vloeiend Arabisch, Frans en Grieks en heeft een diploma theologie en wiskunde. Zijn nominatie was unaniem, hij staat hoog in aanzien in de lokale gemeenschap.

Gevestigd in Athene, is de betrokken moskee het eerste Islamitische gebedshuis die gebouwd is in de Griekse hoofdstad (en heel Griekenland) sinds het einde van het Ottomaanse Rijk.  Het gebied rond Athene heeft ongeveer 250.000 moslims en ongeveer 70 ongeautoriseerde gebedsruimten in kelders, magazijnen en andere geïmproviseerde gebieden. De bouw van de moskee is geteisterd door vertragingen en protesten van extreem-rechtse en religieuze groeperingen.

In verhouding met het aantal moslim in Griekenland (zo'n 500.000) is de moskee erg klein. Het is gebouwd op 1000 m2 en biedt plaats aan 300 mannen en 50 vrouwen. De moskee opent zijn deuren na 28 april, voor de start van de Ramadan.

Bijgevoegde afbeelding is een illustratieafbeelding.

© Redactie 2019
griekenland
moskee
marokkaanse
imam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi