Mohammed VI Instituut voor de Opleiding van Imams heeft ruim 1500 imams opgeleid sinds 2015 (video)

marokko
0
5 apr '19
Meer dan 1500 nationale en buitenlandse imams zijn tot nu toe opgeleid door Marokko sinds de opening in maart 2015 van het Mohammed VI Instituut voor de Opleiding van Imams en Morchidates.

Onder de geslaagde kandidaten bevinden zich, naast Marokkanen, onderdanen van Afrikaanse en Europese landen. Thailand heeft recentelijk bij het ministerie van Habous en Islamitische Zaken een training gevraagd voor een groep Thaise studenten.

Le360 interviewde afgelopen weekend verschillende studenten theologie, toekomstige imams en morchidates, naar aanleiding van het bezoek van Koning Mohammed VI en paus Franciscus. Deze studenten prezen de kwaliteit van de gegeven lessen en uitten hun dank aan Koning Mohammed VI, de oprichter van dit instituut.

Het instituut biedt twee soorten opleidingen aan: enerzijds een basisopleiding van een jaar voor Marokkaanse studenten, twee jaar voor Afrikaanse studenten en drie jaar voor Franse studenten en een kortetermijnopleiding (ten minste drie maanden) ten behoeve van de imams die belast zijn met het leiden van het gebed en de vrijdagpreek in hun land.

Er zijn momenteel in totaal 1300 studenten, zowel mannen als vrouwen, die een opleiding volgen op het instituut. Studenten volgen naast hun opleiding ook uitgebreide cursussen in het leren van talen, wetenschap en praktisch vaardigheden op verschillende gebieden.YouTube link

Videocredit: Lefr360.ma

© Redactie 2019
marokko
mohammedvi
instituut
opleiding
imams
morchidates
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi