Dagelijkse belemmeringen voor een persoon met beperkte mobiliteit in Marokko (video)

marokko
0
Toegang tot een bus, een tram, het spoor oversteken, op het trottoir komen, toegang krijgen tot een geldautomaat...het is een echte hindernisbaan voor mensen met beperkte mobiliteit.

Samira Bakhti maakte een afspraak met het Le360-team in het hart van Bernoussin, een populair buitengebied van Casablanca. Deze vrouw, die zich kan voortbewegen dankzij haar elektrische rolstoel, gaf een demonstratie van de belemmeringen die zij in haar dagelijks leven ondervindt.

Samira Bakhti is de voorzitter van de Marokkaanse handicapvereniging, een op sport gerichte vereniging met een rijke staat van dienst, die ook actief is in het stimuleren van onderzoek m.b.t. mensen met beperkte mobiliteit.

Tijdens het rijden met haar elektrische rolstoel laat Samira zien hoeveel moeilijkheden en obstakels er zijn "op elke straathoek". "Het is leuk om wetten, slogans en toegewijde dagen te hebben, maar zonder handhaving zijn de meest elementaire rechten niet gegarandeerd", zegt ze.

Zo laat ze een terras van een café zien dat op anarchistische wijze de volledige breedte bestrijkt van een trottoir, dat een openbare ruimte zou moeten zijn, met potplanten, tafels en stoelen, maar ook een trap die is gebouwd zonder een helling voor rolstoelen en daarmee onbegaanbaar is voor mensen in een rolstoel.

Het is een echte beproeving voor de ruim 2 miljoen Marokkanen met beperkte mobiliteit.



YouTube link

Videocredit: Lefr360.ma

© Redactie 2019
marokko
belemmeringen
immobiliteit
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?