Vlees afkomstig van illegale slachthuizen overspoelt de markt in Fez

marokko
0
7 apr '19
Een groot deel van het vlees dat op de markt wordt gebracht in Fez, is afkomstig van illegale slachthuizen.

De stad Fez riskeert een ongekende gezondheidsramp, meldde het dagblad Al Akhbar.  Vlees van illegale slachthuizen stroomt binnen in de culturele hoofdstad van het land.

De politiediensten van de prefectuur van Fez hebben onlangs honderden kilo's rood vlees inbeslaggenomen dat niet aan de hygiënische voorwaarden voldoet. Het dagblad denkt te weten hoe deze situatie tot stand is gekomen. Het zou komen door de burgemeester van de stad, Driss El Azami El Idrissi. Al Akhbar legt uit dat hij de slachtbelasting zou hebben verhoogd, een beslissing die de slagers van de stad boos zou hebben gemaakt. Als gevolg hiervan is een groot deel van hen naar illegale slachthuizen gekeerd.

Een ander probleem volgens het dagblad: het rode vlees dat afkomstig is van slachthuizen, gelegen buiten de stad, wordt vervoerd zonder de hygiënevoorschriften in acht te nemen. Dit vermenigvuldigt de gevaren van het consumeren van deze vleessoorten voor burgers.

In december werd een persoon gearresteerd in het industriële gebied van Bensouda, die op zijn scooter een geslachte koe vervoerde. Dit zou een tipje van de sluier hebben opgelicht over een geheime organisatie die gespecialiseerd is in illegale vleeshandel.

Onlangs deed de politie ook een inval op een boerderij in Ouislane, waarbij drie personen werden gearresteerd voor het illegaal slachten van vee.

© Redactie 2019
marokko
fez
vlees
illegaal
slachthuis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?