Moskeegangers mishandeld in Waddinxveen (video)

algemeen
71
7 apr '19
Er vielen zaterdagavond meerdere gewonden bij moskee AlHijra in Waddinxveen.

Het bestuur van Stichting Islamistische Moskee Alhijra te Waddinxveen kwam met de volgende persverklaring:

"Naar aanleiding van de gebeurtenis bij moskee Alhijra in Waddinxveen afgelopen zaterdagavond 06-04-2019, willen wij als bestuur een verklaring uitbrengen om een aantal zaken te verduidelijken.

Het bestuur van de Stichting Islamistische Moskee Alhijra in Waddinxveen heeft met afschuw kennis genomen van de bedreigingen en geweld op de moskeebezoekers zaterdagavond door twee mannen.

Een 15 jarige buurtbewoner en bezoeker van de moskee werd uitgescholden, bedreigd en geslagen door de oudste van de twee daders. Het slachtoffer vluchtte na te zijn geslagen bij de flat de moskee binnen.

De dader ging achter de jongen aan en bonsde op de deur van de moskee, toen de moskeebezoekers de deur openden, schold hij de moskeebezoekers uit en uitte racistische uitspraken tegenover de aanwezige moskeebezoekers die hem probeerden te kalmeren.

De daders hebben daarna meerdere moskeebezoekers aangevallen, bedreigd en mishandeld. Er zijn meerdere gewonden gevallen, twee zijn ter plekke door de ambulance personeel behandeld en twee zijn meegenomen naar het ziekenhuis. De daders zijn later op de avond thuis door een arrestatieteam aangehouden. 

Wij veroordelen deze daad van geweld op onze moskeebezoekers ten zeerste en vragen de politie en overheid hier op gepaste wijze te reageren en de daders hiervoor de vervolgen. Daarnaast vragen wij onze bezoekers de rust te bewaren en eventuele provocerende uitingen en/of gedragingen te negeren.Het bestuur is in gesprek met de politie en de burgemeester om hier op gepaste wijze te reageren en de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen." 

Volgens een woordvoerster van de politie waren de daders, vader en zoon, onder invloed van alcohol. Bij de politie zijn inmiddels vier aangiftes binnen naar aanleiding van het incident. 

© Redactie 2019
moskeegangers
mishandeling
waddinxveen
moskee
alhijra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi