Marokkaans leger opent onderzoek naar aanleiding van het Duitse Fresenius omkoopschandaal

marokko
2
8 apr '19
Het Duitse bedrijf Fresenius Medical Care had eerder toegegeven dat het steekpenningen had betaald aan Marokkaanse overheidsfunctionarissen.
Een strafrechtelijk onderzoek is geopend door het Marokkaanse leger nadat het in Duitsland gevestigde bedrijf Fresenius Medical Care toegaf dat het steekpenningen had betaald aan volksgezondheid- en overheidsfunctionarissen om zaken te regelen, meldde het persbureau MAP vrijdag.

Onderzoekers zullen de mensen horen die bij deze zaak betrokken zijn, waaronder een voormalige officier die voor militaire ziekenhuizen had gewerkt, zei het leger in een verklaring dat op dezelfde dag werd gepubliceerd.

Op 29 maart verklaarde het Amerikaanse ministerie van Justitie in een document dat het bedrijf, dat gespecialiseerd is in de productie van medische benodigdheden, akkoord is gegaan met het betalen van 231 miljoen dollar nadat het heeft toegegeven dat het steekpenningen heeft betaald aan volksgezondheid- en overheidsfunctionarissen in verschillende landen, waaronder dus Marokko.

In Marokko betaalde Fresenius steekpenningen via een schijncommissie aan een Marokkaanse overheidsfunctionaris voor het verkrijgen van contracten om nierdialysecentra te ontwikkelen in Marokkaanse militaire ziekenhuizen, die eigendom zijn van de Marokkaanse Staat. De schijncommissie zou 10 procent van de waarde van het contract betalen aan de Marokkaanse overheidsfunctionaris en was vermomd als een bonusbetaling aan een werknemer van Fresenius.
© Redactie 2019
marokko
omkoopschandaal
fresenius
steekpenningen
schijncommissie
contracten
militaire
ziekenhuizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi