El Othmani bezorgt een bericht van Koning Mohammed VI aan de Rwandese president

marokko
1
8 apr '19
Regeringshoofd El Othmani leverde zondag in Kigali een boodschap van Koning Mohammed VI af aan de president van Rwanda ter gelegenheid van de plechtigheid ter herdenking van de genocide.

De Rwandese president Paul Kagame gaf zondag tijdens een ceremonie het startsein voor een week van herdenkingsbijeenkomsten voor de slachtoffers van de genocide 25 jaar geleden. In 1994 werden in ruim drie maanden tijd 800.000 Tutsi's en gematigde Hutu's om het leven gebracht in het kleine Afrikaanse land.

Op bevel van Koning Mohammed VI was regeringshoofd Saad Eddine El Othmani aanwezig tijdens deze ceremonie in Kigali. Hij leverde tevens een bericht van de Koning af aan de Rwandese president.

"Ik leverde een schriftelijke boodschap van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI aan de President van de Republiek Rwanda ter gelegenheid van de 25ste herdenking van de genocide van 1994 om de solidariteit van Marokko met het Rwandese volk tot uiting te brengen en Marokko's vastberadenheid te herbevestigen om de Marokkaans-Rwandese betrekkingen op alle niveaus te versterken", zei El Othmani.

© Redactie 2019
marokko
rwanda
mohammedvi
elothmani
herdenking
genocide
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?