Butaangas: Distributeurs dreigen de markt te verlammen tijdens de maand Ramadan

marokko
0
9 apr '19
De distributeur willen hiermee druk uitoefenen op de regering om aan hun eisen te voldoen.

De marktlevering van gasflessen tijdens de maand Ramadan zal waarschijnlijk worden verstoord. Dit is in ieder geval wat blijkt uit de laatste verklaringen van butaangas distributeurs, die van plan zijn om het als wapen te gebruiken om druk op de regering uit te oefenen.

Volgens het dagblad Assabah blijft de relatie tussen de regering en de distributeurs verstoort. Er is geen overeenstemming bereikt over hun grieven, terwijl het compensatiefonds nog steeds ongeveer 17 miljard dirham betaalt om de prijzen stabiel te houden op de markt.

Volgens bronnen van het dagblad hadden de distributeurs hun staking uitgesteld, die in januari stond gepland, in de hoop een akkoord te bereiken met de regering, voordat ze werden verrast door het departement van Lahcen Daoudi (onderminister voor Algemene zaken). De distributeurs zijn van mening dat hun winstmarge is verminderd door nieuwe bepalingen van de begrotingswet 2019, die hen ook verplicht om in hun belastingaangifte gegevens te vermelden met betrekking tot de facturen van de klantbedrijven en digitale facturen te leveren.

Daoudi geeft aan dat verschillende distributeurs tevreden waren en dat het onmogelijk is om aan alle verzoeken te voldoen, met name die met betrekking tot de uitoefening van de begrotingswet 2019, die al in werking is getreden. Maar hij beloofde hen in te stemmen met enkele van de eisen voor de begrotingswet van volgend jaar, in overeenstemming met het ministerie van Economie en Financiën. Het lijkt erop dat beide partijen niet op dezelfde frequentie zitten en ondertussen lijkt het de consument te zijn die de prijs hiervoor zal betalen.

© Redactie 2019
marokko
butaangas
distributeurs
markt
verlammen
ramadan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?