Verpleger geeft stroomstoring de schuld van sterfgevallen van baby's in ziekenhuis in Rabat

marokko
0
10 apr '19
De directeur van het ziekenhuis zegt dat de sterfgevallen zijn veroorzaakt door de fragiele gezondheid van de te vroeg geboren baby's.

Volgens een verpleger in het Ibn Sina-ziekenhuis in Rabat is een stroomstoring de oorzaak van de dood van een aantal te vroeg geboren baby's op zaterdag 6 april.

De baby's waren afhankelijk van medische beademingsapparaten op de kraamafdeling van het ziekenhuis om te ademen, en volgens de Facebook-post van de verpleger Lehbib Kerroum zou de stroomuitval naar verluidt de dood hebben veroorzaakt, bericht Morocco World News.

Volgens een bericht op Al Yaoum 24 beweerde de directeur van het ziekenhuis, Said Tayer, dat er drie baby's stierven en hij ontkende dat de dood van de baby's verband hield met de stroomuitval.  Tayer zei dat de stroomuitval op zaterdag plaatsvond om 07.00 uur en slechts zeven minuten duurde. Hij verklaarde dat de standby-stroomgenerator van het ziekenhuis onmiddellijk in werking trad en gedurende 30 minuten stroom kan leveren in het geval van stroomuitval.

Volgens een ander nieuwsbericht op 2M zou Tayer hebben gezegd dat vier te vroeg geboren baby's stierven. Al deze baby's zouden in couveuses hebben gelegen en gestorven zijn vanwege hun kritieke gezondheidstoestand.

Lehbib Kerroum weerspreekt dit en schreef: "Hoe kan het dat er op hetzelfde moment vier doden zijn gevallen?" Hij schreef de dood van de premature baby's toe aan de stroomstoring en omschreef de omstandigheden van het ziekenhuis als "catastrofaal".

Hij zei dat vorig jaar een inspectie werd uitgevoerd, maar de aanbevelingen van het rapport zijn nog niet gepubliceerd.

© Redactie 2019
marokko
rabat
baby's
sterfgevallen
ziekenhuis
stroomstoring
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?