Indonesië: Ontmanteling van een mensenhandelnetwerk, Marokko betrokken

marokko
0
10 apr '19
Het zou maar liefst gaan om 1200 arbeiders die, met name via Marokko, naar Saoedi-Arabië, Turkije en Syrië werden verscheept.

De politie in Jakarta, Indonesië, heeft aangekondigd een internationaal mensenhandelnetwerk te hebben ontmanteld, bericht nieuwssite Lefr360. Volgens de politie en de Indonesische pers zouden meer dan 1200 Indonesische arbeiders naar Turkije, Syrië, Saoedi-Arabië en Marokko zijn verscheept.

De politie heeft verschillende arrestaties verricht in het hele land. Acht mensen zouden achter dit netwerk zitten. De arbeiders reisden meestal door Marokko voordat ze naar Saoedi-Arabië, Turkije en Syrië werden verscheept. Sommigen bleven in Marokko.

Volgens de Indonesische pers beloofden de mensen achter dit netwerk genereuze salarissen aan hun slachtoffers, die door hadden dat ze bedrogen werden als ze aan het eind van de maand niet werden betaald of onderhevig waren aan geweld en verkrachting.

Degenen die wisten te ontsnappen, gingen meestal naar de ambassade of het consulaat van hun land. De acht gearresteerde verdachten worden geconfronteerd met maximaal 15 jaar gevangenisstraf, een straf die de Indonesische wet voor dit soort misdrijven biedt.

© Redactie 2019
indonesie
mensenhandelnetwerk
marokko
saoediarabie
turkije
syrie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?