Koninklijke Marine installeert camera's aan de Marokkaanse kust

marokko
0
10 apr '19
De camera's werden geïnstalleerd aan de kust tussen El Jadida en Safi.

De Koninklijke Marine heeft een bewakingscamera systeem geïnstalleerd langs de kust van Marokko. De operatie werd uitgevoerd door hooggekwalificeerde specialisten, bericht het dagblad Al Massae. Volgens de krant, die bronnen citeert, betreft deze operatie de kustlijn die zich uitstrekt van El Jadida tot Safi.

Al Massae schrijft dat het een zeer geavanceerd bewakingsapparaat is dat afhankelijk is van een geavanceerd besturingssysteem en beeldverwerking. Concreet zou dit systeem de kusten en de nationale maritieme ruimte beschermen tegen invallen en de bevoegde autoriteiten informeren over de illegale activiteiten die daar zouden kunnen plaatsvinden. 

De Koninklijke Marine had al surveillancecamera's geïnstalleerd langs de noordelijke en zuidelijke kusten. Het doel is om deze kusten en de rest van het land te beschermen tegen maffia-activiteiten zoals drugshandel. Deze apparaten laten bovendien toe dat pogingen tot inval in het land, via haar kusten, door terroristische elementen worden afgebroken, concludeert de krant.

© Redactie 2019
marokko
el jadida
safi
marine
camera's
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?