Hirak-gedetineerden worden verplaatst naar gevangenissen in het noorden van Marokko

marokko
46
11 apr '19
De algemene delegatie voor gevangenisadministratie en rehabilitatie (DGAPR) heeft besloten de Hirak-gedetineerden in Casablanca te verplaatsen naar gevangenissen in het noorden van het land.

Een verklaring van de DGAPR kondigt vandaag aan dat na de bevestiging in hoger beroep van de vonnissen tegen de Hirek-gedetineerden en omwille van het dichter bij hun familie brengen en aldus de familie- en sociale banden te behouden, de delegatie besloot om de Hirak-gedetineerden over te plaatsen naar penitentiaire inrichtingen in het noorden van het Koninkrijk.

De DGAPR heeft organisatorische criteria vastgesteld voor de verdeling van gevangenen in termen van de lengte van gevangenisstraffen en de classificatie van straflengtes in gevangenissen, rekening houdend met specifieke gevallen met betrekking tot de duur van de vonnissen en familie- en sociale banden in een bepaalde regio, aldus de verklaring.

Nieuwssite Le360 bericht dat de groep Hirak-gedetineerden wordt verplaatst naar de lokale gevangenissen van Nador, Tetouan, Al Hoceima, Tanger en Fez.

© Redactie 2019
marokko
casablanca
hirak
gedetineerden
verplaatst
gevangenissen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?