Kwallen zijn weer terug in Marokkaanse wateren

marokko
3
11 apr '19
Afgelopen weekend raakten vier mensen gewonden, waaronder twee kinderen, aan de Atlantische kust van Marokko.

De kwallen keerden terug op verschillende stranden van het Koninkrijk. Deze soort, beter bekend onder de namen Physalia physalis of Portugees oorlogsschip, heeft afgelopen weekend vier mensen gestoken, waaronder twee kinderen, bericht het dagblad Al Massae. Deze paarse kwallen zouden door een zeer harde wind naar de stranden zijn geduwd.

Volgens de krant verscheen deze kwal bijna een week geleden op de stranden van Al Hawziya, Souirya in de regio Safi, maar ook in Essaouira. Al Massae voegt eraan toe dat het Nationaal Instituut voor Visserijonderzoek (INRH) in Laayoune afgelopen maart een verklaring heeft afgegeven waarin het de verspreiding van kwallen langs de kust, tussen de steden Laayoune en Casablanca, aankondigde.

Deze soort verschijnt sinds enkele jaren regelmatig aan de Marokkaanse kust, maar de manifestatie blijft seizoensgebonden en over het algemeen beperkt in de tijd (tussen maart en april).

Hoewel er nog geen geval van overlijden is geregistreerd in Marokko vanwege kwallen, kan het contact van mensen met de tentakels van deze kwallen intense brandwonden veroorzaken die zeer pijnlijk kunnen zijn.

Als er een steek is, adviseren artsen om alle stekende zaken op de huid te verwijderen, een zeer warme douche te nemen en ijs op de wond te plaatsen.

© Redactie 2019
marokko
kwallen
wateren
portugeesoorlogsschip
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?