Terrorisme: Zwitser veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf in Marokko

marokko
1
13 apr '19
De rechtbank in Salé, die verantwoordelijk is voor terrorisme gerelateerde zaken, heeft de Zwitser Nicolas P. veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf.

Een Marokkaanse rechtbank heeft een Zwitserse onderdaan tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens 'het vormen van een terroristische bende', meldt AFP, advocaat Khalil Idrissi citerend.

Nicolas P. (33) werd op 10 januari gearresteerd in Temara, als onderdeel van een golf van arrestaties die volgde op de dubbele moord op twee jonge Scandinaviërs in Imlil.

Nicolas P.  werd donderdag 11 april schuldig bevonden door de rechtbank van Salé, in een zaak die, volgens zijn advocaat, "geen directe link heeft met de dubbele moord".

Een Spaanse-Zwitser werd eind december 2018 gearresteerd vanwege zijn banden met de vier hoofdverdachten van de dubbele moord, die volgens de autoriteiten behoorde tot een terreurcel die verbonden was met Daesh.

Nicolas P. werd gearresteerd omdat hij "een e-mail van deze Spaanse-Zwitser had ontvangen en vanwege zijn uitdrukkelijke uitwisselingen met andere landgenoten die in hun land verdacht worden van banden met [jihadisten in] Syrië".

© Redactie 2019
marokko
zwitser
terrorisme
gevangenisstraf
imlil
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi