Khiame: 'Marokkanen in conflictgebieden zijn niet per definitie jihadisten'

buitenland
4
13 apr 14:01
Khiame ontkende samenwerking met de Syrische Democratische Kracht (SDF) voor de repatriëring van Marokkaanse strijders uit Syrië en Irak.
In een interview met Atlantic Radio ontkende het hoofd van de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ, Abdelhak Khiame, samenwerking met de Syrische Democratische Krachten (SDF) voor de repatriëring van Marokkaanse strijders uit Syrië en Irak.

Tijdens de radio-uitzending zei Khiame dat Marokko deel uitmaakt van de mondiale anti-Daesh coalitie, geleid door de Verenigde Staten, en daarom een beroep deed op de coalitie voor de repatriëring van Marokkanen die vochten in Syrië en Irak en niet aan SDF.

Khiame voegde eraan toe dat deze Marokkanen gerepatrieerd en berecht zullen worden volgens de Marokkaanse wet die iedereen straft die zich aan sluit bij een terroristische organisatie. Volgens dezelfde bron bestaat de eerste groep gerepatrieerde Marokkaanse strijders uit acht personen van 21 tot 36 jaar oud. Khiame gelooft ook dat de vrouwen in de kampen in Syrië en Irak geen "jihadisten" zijn, maar enkel hun echtgenoten vergezelden die vochten in de conflictgebieden.

Deze vrouwen en hun kinderen zullen profiteren van speciale maatregelen. Ze worden niet geïnterviewd totdat ze terugkeren naar Marokko en zullen dan profiteren van een sociaal reïntegratieprogramma om hen opnieuw te integreren in de samenleving.
© Redactie 2019
marokko
khiame
jihadisten
repatriering
strijders
vrouwen
kinderen
sdf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
extreemrechts
moskee
pegida
racisme
islamofobie
baccalaureaat
john jorritsma
eindhoven
dgsn
geert wilders
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech