Zefzafi voorgedragen voor de Vaclav Havel Mensenrechtenprijs

buitenland
33
13 apr 21:02
Kathleen Van Brempt, een Belgisch lid van het Europees Parlement, heeft Nasser Zefzafi voorgedragen als kandidaat voor de Vaclav Havel Mensenrechtenprijs.
Op haar Facebook-pagina zei Van Brempt dat ze vorig jaar de eer had de ouders van Zefzafi te ontmoeten. "Vorig jaar had ik de eer en het genoegen om de ouders van Nasser #Zafzafi te mogen verwelkomen in het Europees Parlement."

Van Brempt veroordeelde in haar bericht ook de uitspraak van het Hof van Beroep in Casablanca dat de vonnissen van 42 Hirak-activisten op 5 april bevestigde. De vonnissen variëren van 1 tot 20 jaar gevangenisstraf. Zefzafi was een van de vier Hirak-activisten die in juni 2018 een gevangenisstraf van 20 jaar ontving.

"Wij dragen Nasser Zafzafi op voor de Vaclav Havel mensenrechtenprijs", voegde Van Brempt tot slot aan haar bericht toe.

Aan de Václav Havel Mensenrechtenprijs is een geldbedrag van 60.000 euro verbonden. De jaarlijkse onderscheiding is vernoemd naar de Tsjechische toneelschrijver en latere president Václav Havel (1936-2011), die zich inzette voor de mensenrechten in zijn land.

© Redactie 2019
zefzafi
vaclav havel
mensenrechtenprijs
voorgedragen
kandidaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moskee
duitsland
israël
syrië
arrestatie
can2019
palestina
marokkanen
saoedi-arabie
donald trump
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech