Zefzafi voorgedragen voor de Vaclav Havel Mensenrechtenprijs

buitenland
33
13 apr 21:02
Kathleen Van Brempt, een Belgisch lid van het Europees Parlement, heeft Nasser Zefzafi voorgedragen als kandidaat voor de Vaclav Havel Mensenrechtenprijs.
Op haar Facebook-pagina zei Van Brempt dat ze vorig jaar de eer had de ouders van Zefzafi te ontmoeten. "Vorig jaar had ik de eer en het genoegen om de ouders van Nasser #Zafzafi te mogen verwelkomen in het Europees Parlement."

Van Brempt veroordeelde in haar bericht ook de uitspraak van het Hof van Beroep in Casablanca dat de vonnissen van 42 Hirak-activisten op 5 april bevestigde. De vonnissen variëren van 1 tot 20 jaar gevangenisstraf. Zefzafi was een van de vier Hirak-activisten die in juni 2018 een gevangenisstraf van 20 jaar ontving.

"Wij dragen Nasser Zafzafi op voor de Vaclav Havel mensenrechtenprijs", voegde Van Brempt tot slot aan haar bericht toe.

Aan de Václav Havel Mensenrechtenprijs is een geldbedrag van 60.000 euro verbonden. De jaarlijkse onderscheiding is vernoemd naar de Tsjechische toneelschrijver en latere president Václav Havel (1936-2011), die zich inzette voor de mensenrechten in zijn land.

© Redactie 2019
zefzafi
vaclav havel
mensenrechtenprijs
voorgedragen
kandidaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
iran
mohamed morsi
arrestatie
turkije
moslimbroederschap
donald trump
syrië
moskee
saoedi-arabie
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech