Spanje: bijna de helft van de migranten die het slachtoffer zijn van geweld zijn Marokkanen

buitenland
5
15 apr 22:00
De internationale organisatie voor migratie (IOM) publiceerde een rapport over geweld dat migranten ondervinden in Spanje.
Ongeveer 48% van de migranten die in Spanje aankwamen tussen de tweede helft van 2017 en 2018, rapporteerde slachtoffer te zijn van ten minste één van de vijf daden gerelateerd aan mensenhandel, uitbuiting en misbruik, van wie de meerderheid Marokkanen zijn, meldt de Spaanse krant El Pais.

Volgens een rapport van de internationale organisatie voor migratie (IOM), gebaseerd op interviews met 1.341 mensen, is ongeveer 48% van de migranten die in Spanje aankomen slachtoffers van één van deze misdaden: fysiek geweld, ontvoeringen, dwangarbeid, gearrangeerde huwelijksaanbiedingen of onbetaalde banen. De organisatie merkte daarbij op dat 46% van de gevallen Marokkanen zijn.

"De respondenten die het meest te lijden hadden van geweld kwamen uit Marokko, de belangrijkste partner van Spanje in de strijd tegen illegale immigratie", oftewel 46% van de ondervraagde gevallen, merkt El Pais op.

Volgens IOM is fysiek geweld de meest voorkomende vorm van agressie, gerapporteerd door 41 procent van de ondervraagden.
© Redactie 2019
spanje
geweld
slachtoffers
migranten
marokkanen
iom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
afrika cup
donald trump
can 2019
teheran
caf
egypte
syrië
washington
pvv
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech