Ziyech, Mazraoui en Labyad plaatsen zich met Ajax voor laatste 4 van CL

615
17 apr '19
Ajax heeft zich verrassend weten te plaatsen voor de halve finale van de Champions League.

Ajax die in Turijn moest scoren om door te gaan, klopten de Italianen uiteindelijk met 2-1 in een magische wedstrijd. Bij Ajax deden de internationals Ziyech en Mazraoui vanaf het begin mee, maar Mazraoui moest vroegtijd het veld verlaten wegens een blessure die hij opliep.

Juventus kwam in de eerste helft op 1-0 door een corner die Ronaldo vrij kon inkoppen in de 28ste minuut. Juventus kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want 6 minuten later kwam Ajax al op gelijke hoogte door een afgeketst schot van Ziyech die door Donny van de Beek achter doelman Schezny werd ingeschoten.

Ajax wist in de tweede helft goed door te drukken en kreeg tal van kansen om op voorsprong te komen. Het was echter aanvoerder Mathijs de Ligt die een corner hard achter de doelman wist te koppen. Door dit resultaat is Ajax door naar de halve finale, en is het nog maar de vraag hoe ernstig de blessure van Noussair Mazraoui is.