Bourita: Marokko wil een realistische oplossing voor de Sahara-kwestie

marokko
10
17 apr '19
Nasser Bourita zei dinsdag dat het Koninkrijk niet bereid is rekening te houden met standpunten die indruisen tegen de resoluties van de VN-Veiligheidsraad.

In een interview met het Russische persbureau Sputnik riep de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking alle partijen op om "blijk te geven van realisme en echte wil om een oplossing voor dit probleem te vinden".

Vanaf het begin wil Marokko een eind maken aan dit regionale conflict dat te lang heeft geduurd, zei Bourita, eraan toevoegend dat Marokko daarom het autonomie-plan heeft gepresenteerd.

De minister zei dat hoewel sommige partijen genoegen nemen met hun achterhaalde posities, het Koninkrijk oplossingen biedt en zijn positie definieert, maar niet bereid is om de besprekingen over niet-praktische en niet-consensuele kwesties voort te zetten.

Met betrekking tot het laatste rondetafelgesprek in Genève onderstreepte de minister dat deze binnen het kader van deze nieuwe manier valt, waarbij vooruitgang wordt aangegeven die echter nog onvoldoende is. "Wat nu nodig is, is dat alle betrokken partijen gemotiveerd zijn door een echt verlangen om naar een realistische, praktische en consensusgerichte oplossing te evolueren".

© Redactie 2019
marokko
sahara
bourita
oplossing
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?