Marokkanen met politieke belangen in het Midden-Oosten gehackt

buitenland
9
18 apr 21:01
Een bende cyber-hackers heeft verschillende accounts van personen en entiteiten in de wereld gehackt.
Kaspersky Lab heeft onthuld dat een bende cyber-hackers genaamd "Gaza Strip" verschillende accounts hebben gehackt van personen en entiteiten, die met elkaar gemeen hebben dat ze politieke belangen in het Midden-Oosten hebben.

Volgens het dagblad Al Massae stuurden deze hackers massaal e-mails om malware op computers te installeren en toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Hun doelen omvatten regerings- en diplomatieke vertegenwoordigers, politieke partijen, ambassades, scholen, banken en de media. Deze personen en entiteiten zijn voornamelijk afkomstig uit Palestina (110 slachtoffers) maar ook uit Marokko, Jordanië, Egypte, Libië, Syrië, Libanon, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië.

In Marokko zijn vijf slachtoffers geïdentificeerd, terwijl het totale aantal slachtoffers in de wereld 240 slachtoffers omvat.

Nadat de accounts waren gehackt, heeft deze criminele bende verschillende belangrijke gegevens en documenten gestolen. Kaspersky's rapport stelde ook dat de criminele bende bestaat uit drie soorten hackergroepen. Kaspersky Lab heeft deze informatie met de autoriteiten in de betreffende landen gedeeld.
© Redactie 2019
marokko
midden-oosten
belangen
kaspersky lab
cyber-hackers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
terrorisme
verenigde staten
rotterdam
gibraltar
afghanistan
uefa champions league
iran
noussair mazraoui
syrië
olietanker
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech