Libië: Bourita ontvangt de persoonlijke gezant van Fayez el-Sarraj

marokko
2
19 apr '19
Minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita herhaalde de oproep van Marokko aan alle Libische partijen om 'zich serieus te houden aan het politieke proces'.

Nasser Bourita ontving woensdag 17 april Jumaa al-Qamati, de persoonlijke gezant van het hoofd van de regering van de Nationale Unie in Libië, Fayez el-Sarraj.

"Marokko volgt met grote bezorgdheid de situatie in Libië, met name in het licht van de militaire escalatie bij de ingang van de hoofdstad Tripoli en de gevolgen die dit kan hebben in termen van menselijke tragedies en de impact ervan op de stabiliteit in dit land", xei Bourita in een verklaring na gesprekken met Jumaa al-Qamati.

Voor Marokko, vervolgde de minister, "kan de militaire optie de situatie in Libië alleen maar verder bemoeilijken en de stabiliteit en veiligheid van de burgers beïnvloeden", erop wijzend dat het Koninkrijk van mening is dat het politieke proces de beste oplossing is voor de Libische crisis.

Daarom benadrukte hij dat dialoog de ideale manier blijft om alle problemen tussen de verschillende Libische partijen aan te pakken.

Nasser Bourita merkte ook op dat de stabiliteit van Libië en het behoud van de territoriale integriteit en de veiligheid van zijn burgers altijd een prioriteit voor het Koninkrijk zijn geweest en al zijn initiatieven gemotiveerd hebben om de standpunten dichter bij elkaar te brengen.

© Redactie 2019
marokko
libie
bourita
crisis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?