Koning Mohammed VI zit een werksessie voor over het probleem van water

buitenland
10
19 apr 17:00
Koning Mohammed VI zat donderdag bij het Koninklijk Paleis in Rabat, een werksessie voor gewijd aan de kwestie van water, bericht een verklaring van het Koninklijk Kabinet.
Bij deze gelegenheid benadrukte de Koning de kwestie van watervoorziening in de gebieden die het noorden en het noordoosten van het Koninkrijk beslaan, die zich uitstrekken van Oujda tot Tanger.

Zo zien deze regio's hun waterbehoeften meer dan verdubbeld in de zomer en momenteel het hele jaar door, vanwege de ontwikkeling van het toerisme en de opmerkelijke dynamiek die wordt gegenereerd door de grote industriële projecten die al zijn geïnstalleerd of projecten en banen die door deze gebieden zijn gecreëerd.

Deze sociaal-economische projecten, zoals het productie-ecosysteem van Renault of het project Tanger Tech Cité Mohammed VI in samenwerking met Chinese operatoren, vereisen een versterking van de watervoorziening.

Aan deze behoeften zal worden voldaan via interconnectieprogramma's en de drie nieuwe grote dammen die in dit gebied zullen worden gebouwd, waaronder die van Bni Mansour, die een capaciteit van meer dan een miljard kubieke meter zal hebben.

Bovendien heeft de Koning zijn advies aan de regering gegeven om het nationale prioriteitsprogramma inzake water en het beheer daarvan af te ronden, dat zal worden behandeld tijdens bijeenkomsten onder voorzitterschap van de Koning en zal bijzondere aandacht schenken aan het veiligstellen van voorzieningen om waterschaarste te voorkomen..

Deze werksessie vond plaats in aanwezigheid van het hoofd van de regering, Saad Eddine El Othmani, de adviseur van de Koning, Fouad Ali El Himma, de minister van Landbouw, Maritieme Visserij, Plattelandsontwikkeling en Water en Bossen, Aziz Akhannouch, de minister van Transport , Logistiek en Water, Abdelkader Amara, de minister van Energie, Mijnen en Duurzame Ontwikkeling, Aziz Rabbah en de directeur van de Marokkaanse Rijksdienst voor water en elektriciteit ONEE, Abderrahim El Hafidi.
© Redactie 2019
marokko
rabat
mohammedvi
werksessie
water
probleem
dammen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
gabon
chan 2020
vriendschappelijk
berkane
turkije
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
rico verhoeven
chan2020
atlasleeuwen
frmf
casablanca
politie
marrakech
team marokko
tanger
ajax
iran
golaso
spanje
daesh
dgsn
moord
mohammed vi