Vrouw 'levend begraven' in Ben Ahmed?

marokko
11
19 apr '19
Op woensdag 17 april werd een overleden vrouw door de autoriteiten opgegraven nadat familieleden aangaven dat zij geluiden uit haar graf hadden gehoord.

Een opmerkelijk verhaal deze week in de Marokkaanse media. Negen dagen nadat een vrouw begraven werd op de Sidi Lahcen begraafplaats in Ben Ahmed, meldden familieleden en buren dat ze geschreeuw uit haar graf hadden gehoord.

In de veronderstelling dat de vrouw nog steeds in leven was, hebben de autoriteiten, nadat ze goedkeuring van de procureur van de Koning bij het Hof van Beroep in Settat hadden gekregen, haar lichaam opgegraven onder het toeziend oog van de familieleden. Verschillende mensen schreeuwden om een zogenaamd "wonder", omdat er geen vieze geur uit het graf kwam en het lichaam nog niet begonnen was met ontbinden.

De hoop van de familie verdween toen de arts in het lokale ziekenhuis in Ben Ahmed verklaarde dat de vrouw inderdaad was overleden, bericht het dagblad Al Massae vandaag.

De arts zei dat de afwezigheid van geuren en sporen van ontbinding van het lichaam van de overledene door het sterke geloof van de vrouw kwam. Hij gebruikte als argument dat het een bewijs was dat de vrouw goed en vroom was. Een verklaring die de familieleden van de overledene niet overtuigde, zij verzochten om een autopsie om de "ware oorzaken" van haar dood te achterhalen.

Opgemerkt moet worden dat de overledene stierf nadat zij een chirurgische operatie had ondergaan in een kliniek in Casablanca. Een paar uur na de operatie werd de familie op de hoogte gebracht van haar overlijden, waarna de kliniek de volgende dag het nieuws ontkende en vervolgens opnieuw aankondigde dat haar hart inderdaad was gestopt.

Photocredit: Rue20

© Redactie 2019
marokko
ben ahmed
vrouw
levend
begraven
geschreeuw
graf
opgraving
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?