305 artsen in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima nemen massaal ontslag

buitenland
25
19 apr 22:00
Het collectieve ontslag kwam terwijl medische studenten protesteerden tegen de overeenkomsten van het ministerie van Volksgezondheid met particuliere medische scholen.
Ongeveer 305 artsen in de regio Tanger-Tétouan-Al Hoceima hebben donderdag hun ontslagbrieven ingediend als protest tegen wat zij "de verslechtering van de gezondheidszorg in de regio Tanger en het ontbreken van [juiste] arbeidsomstandigheden in openbare ziekenhuizen" noemen, bericht Morocco World News.

Volgens een petitie gericht aan de regionale directeur van het ministerie van Volksgezondheid in Tanger-Tetouan-Al Hoceima, "volgt de ontslagbeweging op de rampzalige omstandigheden die de gezondheidssector ondervindt, die niet voldoet aan de wetenschappelijke voorwaarden die internationaal van kracht zijn".

De artsen voerden aan: "De gezondheidssector beantwoordt niet aan de aspiraties en verwachtingen van de burgers om hun recht op behandeling als een grondwettelijk recht te waarborgen, naast het ontbreken van een sociale dialoog door ambtenaren."

De artsen hebben deelgenomen aan verschillende demonstraties in protest tegen hun arbeidsomstandigheden en pleitten voor verbeteringen in het gezondheidssysteem en een stijging van de lonen.

Ze beschuldigen de regering ervan hun rechten niet te respecteren en geeft de regering de schuld van wat zij het falen van de gezondheidssector noemen. De artsen zeggen dat de sector "de fase van de hartaanval" betreedt.

Het collectieve ontslag kwam op hetzelfde moment dat medische studenten protesteren tegen de afspraken van het ministerie van Volksgezondheid met particuliere medische scholen, die zij "een klap voor het meritocratiebeginsel, de gelijkheid van kansen en een bedreiging voor de opleidingskwaliteit in de universitaire ziekenhuizen" noemen.
© Redactie 2019
marokko
tanger
tetouan
al hoceima
artsen
collectief
ontslag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
psv
syrie
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi