Kickbokser Badr Hari is voorlopig geschorst vanwege een positieve dopingtest

sport
47
20 apr '19
Dat meldt de NOS op basis van een column van Herman Ram, voorzitter van de Dopingautoriteit, op de website Sport en Strategie.

Badr Hari accepteert schorsing na positieve dopingtestRam noemt daarin geen namen, maar stelt wel dat drie van de 11vier boksers die een positieve test hebben afgelegd een straf hebben geaccepteerd. Volgens de NOS gaat alleen de Amsterdammer Hesdy Gerges niet akkoord. De andere bestrafte boksers zijn de Braziliaan Ariel Machado en de Kroaat Mladen Brestovac. Over de zwaarte van de straffen worden geen uitlatingen gedaan.

Eerder liet vechtbond Glory weten aan alternatieve straffen te denken. Daarvoor ging het in overleg met het Instituut Sport Rechtspraak en de Dopingautoriteit. "Drie van de vier vechters hebben inmiddels hun sanctie geaccepteerd, en de vechters die een schorsing hebben opgelegd gekregen zullen gedurende hun straf niet in wedstrijden van Glory kunnen uitkomen", schrijft Ram. De kickboksorganisatie heeft vooralsnog niet gereageerd.

Badr Hari accepteert de schorsing. Het is nog onduidelijk hoe lang de 34-jarige kickbokser precies geschorst zal zijn. Ook is niet bekend om welke dopingmiddelen het gaat. Voorlopig zal Badr in ieder geval niet te zien zijn in de wedstrijden van Glory. 

© ANP 2019
badr hari
herman ram
dopingtest
mladen brestovac
hesdy gerges
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?