Meknes: de spoedeisende hulp van het Mohammed V-ziekenhuis krijgt een nieuw uiterlijk

marokko
5
21 apr '19
De spoedeisende hulp van het provinciale Mohammed V-ziekenhuis werd donderdag 18 april door de minister van Volksgezondheid ingehuldigd na de upgrade.

Dit medische project maakt deel uit van de implementatie van het nationale plan om spoedeisende hulp afdelingen te upgraden in de periode 2019-2021. Het project werd uitgevoerd met een budget van 6,2 miljoen dirham. Hiervan was 1,5 miljoen dirham bestemd waren voor renovatie en 4,7 miljoen dirham voor de aankoop van medische apparatuur.

De minister van Volksgezondheid, Anass Doukkali, benadrukte in een persverklaring het belang van deze medische faciliteit en merkte op dat de spoedeisende hulp afdeling van het Mohammed V-ziekenhuis nu is uitgerust met de modernste medische en biomedische apparatuur.

De spoedeisende hulp afdeling van het Mohammed V-ziekenhuis omvat een onder andere een receptie, drie medische spreekkamers, drie medische behandelkamers, drie medische observatieruimten, een reanimatieruimte en een behandelkamer voor hartpatiënten, naast administratieve kantoren en een apotheek uitgerust met medicijnen en medische benodigdheden.

De diensten van deze medische structuur worden geleverd door 16 artsen, 18 verpleegkundigen, 7 anesthesisten en diverse technici en beheerders.

Dit project werd uitgevoerd in samenwerking met het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling, de regioraad Fez-Meknes, de gemeente Meknes en het ministerie van Volksgezondheid.

© Redactie 2019
marokko
meknes
upgrade
spoedeisende hulp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?