Badr Hari voor 19 maanden geschorst

sport
47
20 apr '19
Kickbokser Badr Hari is voor negentien maanden geschorst wegens het overtreden van de dopingregels van de Dopingautoriteit.

Kickboksorganisatie Glory heeft de sanctie tegen de Marokkaanse zwaargewicht bevestigd. Eerder op zaterdag raakte al bekend dat Hari was gestraft en dat hij zijn schorsing had geaccepteerd. Zijn uitsluiting is al op 7 mei 2018 ingegaan, meldt Glory.

Hari werd betrapt tijdens Glory 51 in maart 2018 in Rotterdam. Hij won na drie rondes van Hesdy Gerges, die naar aanleiding van die partij een officiële waarschuwing heeft gekregen van de Dopingautoriteit. Hij ontkent dopinggebruik en betwist de uitslag. Het resultaat van de wedstrijd in Rotterdam is veranderd in 'no contest'.

De Braziliaan Ariel Machado is voor 20 maanden geschorst na een positieve test in Lyon. De Kroaat Mladen Brestovac kreeg een officiële waarschuwing na een positieve uitslag in Birmingham.

De tests werden uitgevoerd door de Dopingautoriteit waarna het Instituut Sportrechtspraak (ISR), de nationale sportautoriteit, de sancties vaststelde. De schorsingen zijn meteen ingegaan nadat Glory op de hoogte werd gesteld van de positieve uitslag, aldus de mondiale kickboksorganisatie.

© ANP 2019
badr hari
glory kickboxing
dopingzaak
lyon
birmingham
hesdy gerges
mladen brestovac
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi