'Zelfmoordterrorist wachtte rustig op buffet'

buitenland
217
21 apr 15:37
Het dodental van de aanslagen in Sri Lanka is gestegen naar 207 en 450 gewonden.
Zeven mensen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen die zondag op Sri Lanka zijn gepleegd. De zeven werden opgepakt bij een inval in een woning in de hoofdstad Colombo. Bij die operatie zijn drie agenten om het leven gekomen tijdens een vuurgevecht.

Niemand heeft nog verantwoordelijkheid voor de terreurdaden opgeëist. Het is nog niet duidelijk wie de aangehouden verdachten zijn.

Éen Nederlander dood
Onder de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka is één Nederlander. Dat heeft minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken gemeld. Het gaat om een 54-jarige vrouw.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken woonde de vrouw in het buitenland, maar niet op Sri Lanka. Ze kwam om bij de explosie in het Cinnamon Grand Hotel in de hoofdstad Colombo.

,,Spreek afschuw uit over de aanslagen in Sri Lanka op deze Paaszondag. In 1 woord, verschrikkelijk'', schreef Blok op Twitter. ,,Op dit moment kunnen we bevestigen dat er helaas 1 Nederlander is omgekomen. We staan in contact met de familie van het slachtoffer.''

'Zelfmoordterrorist wachtte rustig op buffet'
Een explosie in een van de hotels die zondag het doelwit van terreuraanslagen waren, werd gepleegd door een zelfmoordterrorist die eerst geduldig op zijn beurt voor het paasontbijtbuffet wachtte.

De man, die de avond ervoor een kamer in het Cinnamon Grand hotel had genomen, stond met een bord in de hand. Op het moment dat hij zou worden bediend in het overvolle restaurant liet hij de explosieven afgaan, zei een manager van het hotel.

Het restaurant kende zondag een van de drukste dagen van het jaar. ,,Het was half negen en het was druk. Er waren veel families.''
© ANP 2019
sri-lanka
aanslagen
kerken
hotels
dodental
aanhoudingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
terrorisme
verenigde staten
rotterdam
gibraltar
afghanistan
uefa champions league
iran
noussair mazraoui
syrië
olietanker
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech