Man in rolstoel opgeroepen voor militaire dienst

marokko
11
21 apr '19
Ongeacht zijn handicap die hem specifiek vrijpleit van zijn dienst werd Mahmoud Elmghaitri toch opgeroepen om zijn dienstplichtig formulier in te vullen.

Hoewel een officiële bepaling hem uitsluit van het vervullen van de verplichte militaire dienst, werd Mahmoud Elmghaitri, opgeroepen om het censusformulier in te vullen om militaire dienst te verlenen.

Elmghaitri, oorspronkelijk afkomstig uit Guelmim, een stad in het zuiden van Marokko, leeft zijn hele leven al met de handicap. De wet verplicht geen Marokkanen die hun families financieel ondersteunen, evenals personen met een handicap om de militaire dienst te vervullen.

Elmghaitri hoeft enkel aan te tonen dat hij niet in het leger kan dienen om een vrijstelling te krijgen. Maar het feit dat hij de brief ontving wordt door de bewoners van de regio als laksheid gezien.

Volgens de normale gang van zaken ontvangt een persoon na het invullen van het censusformulier een ontvangstbewijs in een e-mail waarin hem wordt meegedeeld dat hij een aanvraag voor tijdelijke of definitieve vrijstelling kan indienen. Net als anderen die in aanmerking komen voor een vrijstelling, moet Elmghaitri dus ook vrijstelling aanvragen door deze binnen 20 dagen in te dienen na invullen van het censusformulier.


© MAROKKO.NL 2019
marokko
dienstplicht
guelmim
handicap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi