Eén Marokkaanse vrouw gewond bij bomaanslagen in Sri Lanka, geen Marokkaanse doden

buitenland
1
22 apr '19
Een 38-jarige Marokkaanse vrouw raakte gewond bij de terroristische aanslagen in Sri Lanka op zondag 21 april, meldde de Marokkaanse ambassade in India vandaag.

Het is gebruikelijk dat ambassades na een ramp of aanslag aangeven of er staatsburgers onder de doden of gewonden zijn, om het thuisfront gerust te stellen en eventuele familieleden van doden en gewonden op de hoogte te brengen.

Hajar A., een stewardess die voor de Saoedische luchtvaartmaatschappij 'Saudi Airlines' werkt, raakte gewond bij een bomexplosie in een hotel in Colombo dat volgens de Marokkaanse ambassade vele levens eiste.

"Na de terroristische aanslagen in Sri Lanka heeft de Marokkaanse ambassade in India, eveneens geaccrediteerd in Sri Lanka, contact opgenomen met de Sri Lankaanse autoriteiten om de nodige maatregelen te nemen en de Marokkaanse onderdaan bijstand te verlenen."

Ondanks de avondklok die direct na de aanslagen in Sri Lanka werd opgelegd, kon de ambassade een vertegenwoordiger samen met een arts naar Sri Lanka sturen om het Marokkaanse slachtoffer te bezoeken om haar gezondheidstoestand te beoordelen en ervoor te zorgen dat zij de nodige hulp kreeg.

Op basis van het medische rapport bleek dat de gezondheidstoestand van het slachtoffer, die lichte verwondingen en een shock opliep, niet ernstig was, zei de ambassade.

Op verzoek van de ambassade wordt het Marokkaanse slachtoffer van het openbare ziekenhuis overgebracht naar een gespecialiseerde kliniek om haar in betere omstandigheden medische zorg te bieden. De ambassade nam ook contact op met de familieleden van het slachtoffer om hen op de hoogte te brengen van haar gezondheidstoestand.

© Redactie 2019
marokkanen
sri lanka
terroristische
aanslagen
gewonde
ambassade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi