Casablanca: Vier personen gearresteerd voor bankoverval nabij Ouarzazate

buitenland
3
22 apr 22:00
Op 12 april werd een bankfiliaal overvallen in de stad Tarmigt nabij Ouarzazate.
De politie in Casablanca arresteerde vandaag 4 personen verdacht van betrokkenheid bij de bankoverval eerder deze maand op een filiaal van Al Barid Bank in de stad Tarmigt nabij Ouarzazate.

Volgens een verklaring van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) zijn deze arrestaties verricht dankzij specifieke informatie verzameld door de inlichtendienst DGST. Dezelfde bron legt uit dat een van de vier gearresteerde personen een vrij uitgebreid strafblad heeft en het onderwerp was van vijf nationale opsporingsbevelen.

DGNS meldt dat de verdachten werden gearresteerd na zorgvuldig onderzoek in Bouskoura en Sbata. Het gaat om twee broers, die het meesterbrein achter de bankoverval zouden zijn, en twee andere handlangers.

Doorzoekingen die werden uitgevoerd tijdens deze arrestaties leidde tot de inbeslagname van meer dan twee miljoen dirham, naast andere bedragen van "verschillende waarde in Europese, Amerikaanse en Saoedische valuta". Ook werden instrumenten in beslag genomen die zouden zijn gebruikt tijdens de overval.
© Redactie 2019
marokko
casablanca
ourzazate
tarmigt
bankoverval
al barid bank
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moskee
palestina
politiegeweld
amine radi
can2019
ongeluk
terrorisme
houthi
iran
duitsland
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech