Casablanca: Vier personen gearresteerd voor bankoverval nabij Ouarzazate

buitenland
3
22 apr 22:00
Op 12 april werd een bankfiliaal overvallen in de stad Tarmigt nabij Ouarzazate.
De politie in Casablanca arresteerde vandaag 4 personen verdacht van betrokkenheid bij de bankoverval eerder deze maand op een filiaal van Al Barid Bank in de stad Tarmigt nabij Ouarzazate.

Volgens een verklaring van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) zijn deze arrestaties verricht dankzij specifieke informatie verzameld door de inlichtendienst DGST. Dezelfde bron legt uit dat een van de vier gearresteerde personen een vrij uitgebreid strafblad heeft en het onderwerp was van vijf nationale opsporingsbevelen.

DGNS meldt dat de verdachten werden gearresteerd na zorgvuldig onderzoek in Bouskoura en Sbata. Het gaat om twee broers, die het meesterbrein achter de bankoverval zouden zijn, en twee andere handlangers.

Doorzoekingen die werden uitgevoerd tijdens deze arrestaties leidde tot de inbeslagname van meer dan twee miljoen dirham, naast andere bedragen van "verschillende waarde in Europese, Amerikaanse en Saoedische valuta". Ook werden instrumenten in beslag genomen die zouden zijn gebruikt tijdens de overval.
© Redactie 2019
marokko
casablanca
ourzazate
tarmigt
bankoverval
al barid bank
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
terrorisme
verenigde staten
rotterdam
gibraltar
afghanistan
uefa champions league
iran
noussair mazraoui
syrië
olietanker
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech