BCIJ ontmantelt zeskoppige terreurcel in Salé (video)

marokko
0
23 apr '19
Als onderdeel van de ontmanteling van een terreurcel werden vandaag in de vroege ochtend zes mensen gearresteerd in Hay Laayayda in Salé.

Volgens 2M had de 22-jarige Mohammed S., aangewezen als de "leider" van de groep, trouw gezworen aan de terroristische organisatie Daesh. De oudste van de groep, 28 jaar, is een schroothandelaar. "Binnen de groep zijn er 2 die dit beroep uitoefenen".

"Een vierde persoon, 23 jaar oud, was een fruitverkoper op de buurtmarkt, en de vijfde, ook 23 jaar oud, werkt helemaal niet, net als de zesde persoon, een gehandicapte van 22 jaar".

Volgens 2M werden zes interventie-eenheden bestaande uit elk ongeveer tien mensen gemobiliseerd voor deze operatie, geleid door de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ en de inlichtingendienst DGST, in coördinatie met de prefectuur van Salé.

"Volgens de eerste elementen van het onderzoek was de cel in de eindfase van de voorbereiding en stond op het punt te handelen." De groep zou aanslagen hebben willen plegen in het Koninkrijk.

Een video gepost door 2M toonde ook dat BCIJ verschillende messen, een camera en verschillende mobiele telefoons in beslag nam.

Photocredit: 2M.ma

© Redactie 2019
marokko
sale
terreurcel
sale
bcij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?