Streetart festival Jidar van 22 tot en met 28 april in Rabat

marokko
1
24 apr '19
Streetart festival Jidar keert voor een vijfde editie terug in Rabat.

Twaalf lokale en internationale straatartiesten zullen enkele muren van de hoofdstad transformeren in echte kunstwerken tijdens de vijfde editie van het streetart festival Jidar, die plaats vindt van 22 tot en met 28 april.

Het festival biedt ook mogelijkheden om de kunstenaars te ontmoeten, een aantal masterclasses voor studenten van de Nationale School voor Architectuur (ENA) en een kunstworkshop van een halve dag die openstaat voor het brede publiek.

Het thema van het festival dit jaar is 'kindertijd', waarbij spontane creativiteit en verbeeldingskracht wordt gevierd met abstracte ideeën, kleuren en vormen.

De voor dit jaar gekozen gevels van gebouwen zijn verspreid over Rabat en omvatten ook gevels van het Mohammed VI Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst. Het museum stelt elk jaar 2 gevels van zijn gebouw beschikbaar voor street-art.

Het festival omvat tevens een collectief straatkunstproject, waar studenten van verschillende kunstacademies in Marokko de kans krijgen om samen te werken aan één grote muurschildering, onder leiding van de Canadese kunstenaar Danae.

Bijgevoegde afbeelding is een muurschildering die tijdens het festival in 2017 werd gemaakt.

© Redactie 2019
marokko
rabat
jidar
streetart
festival
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?