Rabat: Politie zet waterkanonnen in bij nachtdemonstratie van contractdocenten (video)

marokko
1
25 apr '19
Een grote demonstratie van duizenden zogenaamde 'contractdocenten' werd in de nacht van woensdag op donderdag in Rabat met waterkanonnen uiteengedreven.

Deze contractdocenten hadden hun kamp opgezet voor het parlement, in het centrum van de Marokkaanse hoofdstad, om te protesteren tegen hun status. De contractdocenten waren afkomstig uit verschillende steden van het land en voor het merendeel gekleed in witte jassen.

De docenten zeggen dat ze staken om de regering te dwingen om eerlijke en dringende oplossingen te bieden voor hun situatie. Het dossier van contractdocenten is al enkele maanden geblokkeerd en de contractleraren hebben meerdere malen gedemonstreerd.

Contractdocenten weigeren de 2-jarige contracten van regionale academies (Arefs). Ze eisen hun integratie in de basisverordening van de ambtenaren van het ministerie van Onderwijs. In tegenstelling tot de permanente leraren die als overheidsmedewerkers in dienst zijn, hebben contractdocenten geen toegang tot gezondheidszorgdekking en een pensioenfonds. Hoewel ze hetzelfde salaris ontvangen, worden ze betaald door de regionale academies met wie ze een contract hebben afgesloten.

YouTube link

Photocredit: Lefr360.ma

© Redactie 2019
marokko
rabat
demonstratie
contractdocenten
politie
waterkanonnen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi