Moslims zoeken veilig heenkomen na aanslagen Sri Lanka

buitenland
17
25 apr '19
Veel moslims vertrekken in de nasleep van de zelfmoordaanslagen in Sri Lanka uit de kuststad Negombo. Daar zijn de spanningen de afgelopen dagen flink opgelopen.

Honderden moslims stapten woensdag op bussen die waren geregeld door lokale leiders en de autoriteiten. Ze vrezen voor hun veiligheid na de bomaanslagen. De daders sloegen onder meer toe in een kerk in Negombo.

"Vanwege de bomexplosies die hier plaatsvonden, hebben de lokale Sri Lankanen onze huizen aangevallen", zegt Adnan Ali, die op het punt stond om in een bus te stappen. "Op dit moment weten we nog niet waar we heen zullen gaan."

Farah Jameel, die bij een moskee stond te wachten op een bus, vertelt dat ze van haar huisbaas moest vertrekken. "Ze zei: je moet weg en mag overal heen gaan, zolang je maar niet hier woont", blikt de vrouw terug.

Zorgen over de veiligheid
Ruki Fernando van mensenrechtenorganisatie Inform zegt dat bussen ook weer zijn omgekeerd vanwege zorgen over de veiligheid. Hij stelt dat vele honderden moslims een veilig heenkomen hebben gezocht in moskeeën en een politiebureau. Sommige mensen zouden in hun woningen in Negombo zijn afgetuigd.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© ANP 2019
sri lanka
moslims
vertrekken
terroristische
aanslagen
paaszondag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi