Auto tegen stadhuis: politie denkt aan opzet

algemeen
1
25 apr '19
De politie gaat ervan uit dat de man die met een auto tegen het gemeentehuis van Harderwijk aanreed, dat met opzet heeft gedaan. De verdachte is later in een huis in de stad zonder problemen gearresteerd.

Over zijn of haar identiteit en motieven heeft de politie nog niets bekendgemaakt, maar ze gaat dus wel uit van een gerichte actie. Het gemeentehuis van Harderwijk, ook wel het Huis van de Stad genoemd, werd donderdagmiddag ontruimd, nadat een auto rond 14.30 uur tegen de ingang was gereden. Op sociale media gingen al snel foto's rond van een rode Peugeot 206 die tegen de glazen pui geparkeerd stond. Er zijn geen gewonden gevallen. Over schade is niets bekend.

Het gemeentehuis is na het incident niet meer opengegaan, wel is er in de avond nog een commissievergadering. De stadswinkel en de bibliotheek, die ook in het pand zitten, blijven donderdagavond dicht. Vrijdag gaat alles weer gewoon open, meldt de gemeente Harderwijk op de website. Op het gemeentehuis werken tussen de 150 en 200 mensen.

© ANP 2019
politie
harderwijk
bibliotheek
stadswinkel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?